STARTSIDEN / NYHETER
 

FJ pressemelding

Støre svak på jernbane

- Vi er ikke imponert over profilen på Ap-Sp-regjeringens forslag til budsjettendringer for jernbanen, sier Kjell Erik Onsrud, leder av For Jernbane.

Les mere-> 

Publisert 08 Nov 2021

 

Innspill til KVU for Nord-Norge-banen

Les hele innspillet her (pdf)->

Publisert 08 Nov 2021

 

Referat fra jernbaneseminar om Nord-Norgebanen

Seminaret den 19 september var lagt til på Quality Hotel Grand Royal i Narvik. Arrangører var Aksjonsgruppa for Nord-Norgebanen og Tromskomiteen for jernbane. Tema var " Norgebanen-etter stortingsvalget, hva nå?"

Les hele referatet her-> 

Publisert 20 Oct 2021

 

FJ Pressemelding: Åpen plattform fra Hurdal

I regjeringserklæringen vil Arbeiderpartiet og Senterpartiet prioritere høyt å ruste opp stamveiene sør-nord og øst-vest, samtidig vil de legge til rette for at jernbanen kan ta en større andel av både person- og godstrafikken. Jernbanen i Norge finnes stort sett bare parallelt med stamveiene. Leder av For Jernbane, Kjell Erik Onsrud, spør hvordan statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil prioritere mellom de to?  En videreføring av Solbergregjeringens firefeltsstrategi bidrar neppe til større markedsandel for jernbanen.

Les mere-> 

Publisert 15 Oct 2021

 

FJ pressemelding: Erna slipper opp gassen

Med sitt forslag til statsbudsjett for jernbanen reduserer avtroppende regjering bevilgningene til drift, vedlikehold og investeringer med nesten 190 millioner i forhold til årets budsjett.

Les mere-> 

Publisert 13 Oct 2021

 

FJ pressemelding: Legger føringer

Les hele pressemeldingen her (Pdf)->

Publisert 06 Oct 2021

 

Vil regjeringen sette fart på togsatsingen?

Sammen med 22 andre organisasjoner har Naturvernforbundet sendt et innspill til Arbeiderpartiet og Senterpartiet for å fortgang i togsatsingen.

Les mere->

Publisert 05 Oct 2021

 

Seminaret om Nord-Norge-banen i Narvik 19. september

Arrangørene Tromskomitéen for jernbane (TK) og Aksjonsgruppa for Nord-Norge-banen (AG) hadde lagt opp til et spennende og informativt seminar som samlet  22 deltakere fra de to organisasjonene samt intresserte fra de to fylkene. Temaet var Nord-Norge-banen - etter stortingsvalget, hva nå?

Les mere-> 

Publisert 28 Sep 2021

 

10 ting du må vite om fjerde jernbanepakke

Om Jernbanepakke 4->

 

Kritikk mot Jernbanepakka->

 

Det ligner mistenkelig på et jernbanekupp->

 

For Jernbane mener - les vår folder (Jernbanereformen)->

Publisert 22 Sep 2021

 

FJ mener: Perspektiver på ny jernbane og motorvei Hønefoss-Oslo

Regjeringen har lekket at de vil bevilge 500 millioner til anleggsstart på Fellesprosjektet Ringeriksbanen/E16 (FRE16), se avisa Hadeland.1 Spørsmålet om innkorting av jernbanen Hønefoss-Oslo er en bit i en stor helhet. For Jernbane håper derfor et nytt Storting vil gjøre en revurdering av prosjektet. 

Les FJs innspill her (pdf)->

Publisert 10 Sep 2021

 

<< Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... Neste >>

Powered by CuteNews

 

 

   
Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»