STARTSIDEN / FOR JERNBANE / STATSBUDSJETT
 

Statsbudsjettet. Høring i Stortingets Transportkommite

For Jernbane foreslår at ny jernbane og stamveg planlegges samlet og helhetlig. Formålet er å få en balansert utbygging av transportkapasiteten som bidrar til Norges klimaforpliktelser og det grønne skiftet, og for å unngå feil- og overinvesteringer.

For Jernbane foreslår en fordeling av investeringene med 1/3 til store vegutbygginger og 2/3 til jernbane. Denne fordelingsnøkkelen bør nås innen tre år.
På 2018-budsjettet foreslår vi at 1 750 millioner kroner overføres fra store veger til jernbane.

For Jernbane foreslår også at det utredes et alternativ med felles dobbeltspor via Nittedal. Formålet er å finne et prosjekt med mindre negativ samfunnsnytte (- 11 420 mill.) enn innkorting via Sandvika. Med en felleskorridor kan både Bergensbanen, Gjøvikbanen og godstrafikken Oslo-Bergen et løft og penger og naturinngrep kan spares.
 
Antall kommentarer: 0
Publisert 09 Nov 2017 av jernbane

Ditt navn:

Remember me

Din e-postadresse:
(optional)

Kommentar:

Captcha: (Skriv inn koden)

CAPTCHA, click to refresh

Powered by CuteNews
   
Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»