STARTSIDEN / NYHETER
 

NYHETER FRA NETTAVISER

Hold deg oppdatert på de siste jernbane relaterte nyheter fra lokale, regionale, nasjonale og nordiske nettaviser. Sakene lenkes direkte til nettavisene.

 

Sverige: Klarsignal for kjøp av nye nattogsvogner

Svenske Trafikverket har fått grønt lys for innkjøp av nye nattogsvogner i Norrlandstrafikken, som også omfatter Narvik. I tillegg utvider regjeringen lånerammen slik at det blir mulig å fortsette fornyelsen av eksisterende vogner og lok.  Det skriver Norrbotten Kuriren.

– Regjeringen tilfører et meranslag på 27 msek til nattogstrafikken. som siden utvides til 75 msek, sier infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Det er Trafikverket som eier lokomotivene og vognene, som deretter leies ut til den operatøren som driver trafikken. Trafikverket har tidligere oppgitt at opphandlingen av nattogstrafikken mellom Stockholm, Øvre Norrland og Narvik med det det nye anslaget vil omfatte 75 vogner og 12 lok.

De 27 msek er således lagt til innfor den opphandling som skal gjøres for neste avtaleperiode.

Ifølge Enroth er dette utvidete tilskuddet et klart signal om at nattogstrafikken på Norraland og Narvik skal utvikles og ikke minske.

Oversetting: Webredaksjonen.

Kommentarer: 0
Publisert 07 Sep 2021 av jernbane

Navn:

Remember me

E-post:

(optional)
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews

 

 

   
Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»