STARTSIDEN / NYHETER
 

NYHETER FRA NETTAVISER

Hold deg oppdatert på de siste jernbane relaterte nyheter fra lokale, regionale, nasjonale og nordiske nettaviser. Sakene lenkes direkte til nettavisene.

 

Sverige: App skal advare bilister for tog

Trafikverket vil advare bilister for tog på usikrede planoverganger ved hjelp av en ny app. Man håper å ha utviklet en prototype i slutten av året for å kunne teste neste år.

– Ved hjelp av moderne teknologi og digitale løsninger håper vi å advare trafikanter, sier Torbjørn Biding, som uteder prosjektet i Trafikverket, til SVT Nyheter Öst.

I dag har noen biler navigasjonssystemer som advarer om usikrede planoverganger. Planen er at disse skal kunne advare mot tog som nærmer seg, men man utreder også en egen mobilapp.  Det er ca. 3500 usikrede planoverganger i Sverige. (Kilde TT.)  Oversatt fra svensk.

Bane NOR: Viktig å vite om planoverganger.

Kommentarer: 0
Publisert 10 May 2021 av jernbane

Navn:

Remember me

E-post:

(optional)
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews

 

 

   
Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»