STARTSIDEN / NYHETER
 

NYHETER FRA NETTAVISER

Hold deg oppdatert på de siste jernbane relaterte nyheter fra lokale, regionale, nasjonale og nordiske nettaviser. Sakene lenkes direkte til nettavisene.

 

Tyske Flixtrain tar opp konkurransen med SJ mellom Stockholm og Göteborg

Tyske Flixtrain tar opp konkurransen med SJ når de i mai åpner en ny togforbindelser mellom Stockholm og Göteborg.

Tyske Flixbus startet med langdistansebusser i 2013, og fra 2018 i kombinasjon med togtrafikk. I Sverige har selskapet operert busstrafikk siden 2017, som ble ytterligere utvidet i 2018 da de kjøpte opp Swebus.

Nå starter selskapet togrrafikk mellom Stockholm og Gøteborg i konkurranse med SJ og MTR.

– Togtrafikken i Tyskland har gått bra, og nå gjør vi vår første utenlandske investering. Sverige er deregulert, så det er lett å komme i gang her, i tillegg er etterspørselen sterk. Vi føler at vi kan fylle et tomrom og være et tilbud til alle uavhengig av lommebok, uttaler  Peter Ahlgren, Flixbus' administrerende direktør i Norden.

Selskapet ønsker å være et lavbudsjettalternativ til SJ, og oppgir at laveste pris for en enveisbilett vil ligge på 129 svenske kroner.

– Vi har dynamisk prissetting avhengig av bestillingsmodus. Den gjennomsnittlige prisen vil være rundt 280 SEK.

Men hvis du vil spise eller drikke på toget, må du i oppstarten ordne det selv. Det blir ingen servering ombord på grunn av corona. Men selskapet jobber for en løsning og etterhvert vil det bli et serveringstilbud.  

Oversetting fra svensk Gunnar A Kajander, FJ redaksjon.

Kommentarer: 0
Publisert 13 Apr 2021 av jernbane

Navn:

Remember me

E-post:

(optional)
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews

 

 

   
Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»