STARTSIDEN / NYHETER
 

NYHETER FRA NETTAVISER

Hold deg oppdatert på de siste jernbane relaterte nyheter fra lokale, regionale, nasjonale og nordiske nettaviser. Sakene lenkes direkte til nettavisene.

 

Mosjøfirma skal sørge for bedre arbeidsforhold på Nordlandsbanen

 Utmerket at lokførerne som kjører Di4 på Nordlandsbanen får et bedre arbeidsmiljø i førerrommet. 

Men at de nå aldrende Di4-lokene (40 år) skal driftes i enda seks år før de byttes ut, sier noe om tregheten i norsk jernbaneforvaltning. Det sier dessuten noe om Nordlandsbanens plass på prioriteringslista. Folk i nord merker seg det, også i forhold til en større sammenheng.

Man kan spørre hvorfor ikke NSB og nå Norske Tog, opp mot tidsfaktoren, ikke fått til en overgangsløsning med leie/leasing av diesellok i mellomgenerasjon for de lokdragne persontogene på Nordlandsbanen? Finnes det overhodet ikke tilgang på mellomgenerasjons diesellok i Europa, som eventuelt med visse modifiseringer, kunne godkjennes? Di4 lokene kommer å kreve en god del løpende vedlikehold, for ikke å risikere avvikelser i trafikken. Den belastningen rammer i ytre ledd operatøren, men det er Norske Tog som eier problemet i forhold til Jernbanedirektoratet og politikken.

 

Norsk jernbanepolitikk er for tiden en uforutsigelig øvelse, og de store pengene i jernbaneinvesteringer kan fort å ta slutt i Steinkjer. Utsettelsen med elektrifiseringen av Trønderbanen og Meråkerbanen, skaper usikkerhet i nord om det videre prosjektet med delelektrifisering av Nordlandsbanen og hybriddrift vil være klart innen 2027. Uansett hvor mye støy som eventuelt måtte komme fra landsdelen. Det i en tid da jernbaneutbygging i nord har vokst til et spørsmål om landsdelens framtidige nasjonale status, og befolkningen i nord "slår med knyttneven" på stortingsdøra.

Kommentarer: 0
Publisert 11 Apr 2021 av jernbane

Navn:

Remember me

E-post:

(optional)
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews

 

 

   
Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»