STARTSIDEN / NYHETER
 

NYHETER FRA NETTAVISER

Hold deg oppdatert på de siste jernbane relaterte nyheter fra lokale, regionale, nasjonale og nordiske nettaviser. Sakene lenkes direkte til nettavisene.

 

Lokutleieselskap vil kjøpe danske ME-lok

Kommentar: Ettersom lokmarkedet for et lite jernbaneland som Norge er begrenset, og med lang leveringstiden på nye lavutslippslok (hybridlok) på dieselstrekningene,  burde danske  ME-lokene være en alternativ mellomløsning for loktogene i fjerntrafikken på Nordlandsbanen, og for loktog i kompletterings- og chartertrafikk på Rørosbanen. Da som resevelok eller erstatningslok for de de nå 40 år gamle Di4-lokene. Operatøren (f.t. SJN) kan enten leie lokene direkte av Nordic Re-Finance eller gjennom Norske Tog. Både Di4 og ME er fra begynnelsebn av 80-tallet, men de nyeste i ME-serien er levert midt på 80-tallet, og dermed noen år yngre enn Di4. Det bør klargjøres hvilke modifieringer som kreves for at ME- lokene skal kunne settes inn på Nordlandsbanen og i kompletteringstrafikk på Rørosbanen. Red. 

Kommentarer: 0
Publisert 16 Mar 2021 av jernbane

Navn:

Remember me

E-post:

(optional)
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews

 

 

   
Samarbeidspartnere:

2021 is the European Year of Rail

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»