STARTSIDEN / NYHETER
 

NYHETER FRA NETTAVISER

Hold deg oppdatert på de siste jernbane relaterte nyheter fra lokale, regionale, nasjonale og nordiske nettaviser. Sakene lenkes direkte til nettavisene.

 

Lokomotivførere i MTR har gjennomført en ulovlig streik for å få ha konduktørene i togene

Lokaltrafikken i Stockholmsområdet  drives av togselskapet MTR Nordic som er et heleid datterselskap til MTR Corporation UK i London, og som igjen inngår i det Hongkong-baserte konsernet MTR Corporation Limited. (Kilde: Wikipedia.)

FJ spør om ikke MTRs lokaltrafikk i Stockholmsområdet er underlagt de samme sikkerhetskrav som for alle togselskap i Sverige med persontrafikk?. Det oppdraget ligger jo primært hos Transportstyrelsen (tilvarende Jernbanetilsynet i Norge). Her henvises det jo til togvertenes sikkerhets- og sørvisfunksjoner. Eller er det slik at det finnes "unntaksregler" (Sverige er jo EU-medlem), hvor togselskap med avgrenset områdestrafikk mer eller mindre selv kan bestemme togbemanningen?  Som dessuten påvirker arbeidsmiljøet for lokførererne, hvor sikkerhetsutøvelsen er en  strikt yrkesfaktor. Vi synes det framstår noe uklart i dette tilfellet.. Opplukkringen av sikkerheten forringer både de reisendes trygghet og lokførerernes arbeidssituasjon ved akutte hendelser. Synkende kvalitet er som oftest økonomisk motivert. 

Kommentarer: 0
Publisert 20 Apr 2023 av jernbane

Navn:

Remember me

E-post:

(optional)
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews

 

 

   
Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»