STARTSIDEN / NYHETSARKIV
 

Nyhetsarkiv

Nok en avsporing på Malmbanen

Nok et malmtog har sporet, også denne gang på svensk side i Vassijaure. Det kun få dager etter at Malmbanen åpnet etter den  forrige avsporingen. Denne gang var det et østgående tomtog på vei fra Narvik til Kiruna som sporet av lørdag kveld. 

Ifølge avisa Fremover er skadeomfanget begrenset, men nye oppdateringer kommer når Trafikverket har fått den  fulle oversikten over skadeomfanget.Dermed er all grensekryssende trafikk på Malmbanen og Ofotbanen igjen stengt og det er uklart når trafikken kan komme i gang igjen. Abonnenter  kan lese mer om avsporingen i avisa Fremovers nettside.

Uhellene har närmest stått i kø på Malmbanen. Først det lastede malmtoget på vei til Narvik som sporet av i Vassijaure den 17. desember, med store skader på infrastruktur og togmateriell, og hvor all grensekryssende traffik over Bjørnfjell var nedstengt i to måneder.. Og når malm- og godstogene igjen kunne rulle over grensen den 21. februar, kom neste avsporing. Det da en vogn i ARE-toget mellom Alnabru og Narvik dagen etter sporet av på innfarten til kombiterminalen på Fagernes i Narvik. Så nå igår da et tomtog på vei til Kiruna sporet av på omtrenst samme sted i Vassijaure.Hvor  lang tid det tar for banen igjen kan åpnes er uklart. En av konsekvensene er at Trafikverket av sikkerhetsgrunner har bestemt at Vy Tågs persontog på Narvik får vende i Abisko Ö fram til i slutten av mai, og at man setter inn buss for tog mellom Abisko og Narvik. 

Kommentarer: 0

Publisert 25 Feb 2024


Ditt navn:

Remember me

Din e-postadresse:
(optional)

Kommentar:

Captcha

CAPTCHA, click to refresh

Powered by CuteNews

 

 

Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»