STARTSIDEN / NYHETSARKIV
 

Nyhetsarkiv

FJ Pressemelding. FRP betydelig sterkere på jernbane enn Høyre

FRP vil netto øke bevilgningene til jernbanen med 540 mill. I fjor foreslo partiet et kutt på nærmere 350 mill., så FRP overrasker stort og positivt, sier Kjell Erik Onsrud, leder av For Jernbane.

FRP vil netto øke bevilgningene til jernbanen med 540 mill. I fjor foreslo partiet et kutt på nærmere 350 mill., så FRP overrasker stort og positivt, sier Kjell Erik Onsrud, leder av For Jernbane. De vil øke drift og vedlikehold av det norske jernbanenettet med 500 mill., investeringene med 90 mill. og kutte på Jernbanedirektoratet med 50 mill. Det hører også med til bildet av et mer jernbaneoffensivt FRP at de tirsdag denne uka foreslo og fikk flertall på Stortinget for at det også skal bestilles nye fjerntogsett til Rørosbanen. - Vi snakker nærmest om et hamskifte som jeg håper vil stå seg også i åra som kommer, sier Kjell Erik Onsrud.

Tidligere regjeringspartner Høyre legger bare fram kuttforslag. I alt vil de trekke 175 mill. fra regjeringas forslag. Ser man på hva Høyre foreslo i fjor, så er partiet likevel blitt mindre jernbanenegativ. Da foreslo de et kutt på 467,3 mill.

Mesteparten av kuttet foreslår Høyre på drift og vedlikehold. Høyre vil konkurranseutsette vaktmesteroppgavene som Bane NOR nå utfører. På dette regner Høyre en besparelse på 150 mill. Den vil ikke partiet la Bane NOR beholde til mer vedlikehold. Dette viser at Høyre ikke har skjønt eller ikke bryr seg om det voksende vedlikeholdsetterslepet på jernbanenettet, slår Kjell Erik Onsrud, leder av For Jernbane fast. 

Kommentarer: 0

Publisert 24 Nov 2023


Ditt navn:

Remember me

Din e-postadresse:
(optional)

Kommentar:

Captcha

CAPTCHA, click to refresh

Powered by CuteNews

 

 

Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»