STARTSIDEN / NYHETSARKIV
 

Nyhetsarkiv

FJ pressemelding: Rødt og MDG løfter norsk jernbane

Rødt det mest offensive jernbanepartiet så langt, med MDG på en god 2. plass, slår leder i FJ Kjell Erik Onsrud fast.

Rødt og MDG løfter norsk jernbane

Partiene har lagt fram sine alternative statsbudsjett 2024 omtrent samtidig. De er enige om mye når det gjelder jernbane og samferdsel. Rødt foreslår 1,8 mrd. mer til vedlikehold av jernbanenettet, MDG 1,7 mrd. - Med et slikt grep ville veksten i etterslepet stoppa opp, sier Kjell Erik Onsrud, leder av For Jernbane. Det er mange gamle komponenter på norsk jernbane som har overskredet sin teknisk/økonomiske levealder. Det øker sannsynligheten for feil og forsinkelser.

Begge partiene vil ha billigere kollektivbilletter. MDG foreslår et nasjonalt månedskort for alle til 500 kr per måned. Rødt foreslår billigere billetter for honnør, studenter og barn og 25 % billigere i lokaltrafikken for alle. For Jernbane støtter billigere billetter. - Vi ser at særlig for familier og grupper kan det ofte bli svært dyrt å ta toget, sier Kjell Erik Onsrud.  

Både Rødt og MDG vil doble støtteordningen for godstog. Det vil styrke en hardt presset økonomi i bransjen. For Jernbane antar at godstog vil betale netto 200 mill. i avgift med AP/SP-budsjettet. Med Rødt/MDG ville det blitt redusert til 100 mill.

Begge partiene vil legge ned Nye Veier AS og kutte motorvegbygging. Når det gjelder planlegging av nye dobbeltspor som alternativ til motorveg og fly, ligger Rødt et hestehode foran MDG. Rødt foreslår 490 mill. til planlegging av utbygginger og nytt togtilbud. MDG foreslår 90 mill. til videre planlegging av nytt dobbeltspor Stokke-Sandefjord, et prosjekt som også Rødt vil prioritere.

- Oppsummert er Rødt det mest offensive jernbanepartiet så langt, med MDG på en god 2. plass, slår Kjell Erik Onsrud fast.

Kommentarer: 0

Publisert 16 Nov 2023


Ditt navn:

Remember me

Din e-postadresse:
(optional)

Kommentar:

Captcha

CAPTCHA, click to refresh

Powered by CuteNews

 

 

Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»