STARTSIDEN / NYHETSARKIV
 

Nyhetsarkiv

Vy har overtatt nattogstrafikken på Øvre Norrland og Narvik

Vys svenske datterselskap Vy Tåg AB tok søndag 13.desember over nattogstrafikken mellom Stockholm, Øvre Norrland og Narvik 

Vys regiontog 96 Luleå - Narvik i Boden, hvor det korresponderer med nattog 92 fra Stockholm. Foto 14-12-20, Gunnar A kajander, FJ. 

Lok og vogner leies av Trafikverket. Pga. pandemien får togene til og fra Narvik ikke ha med passasjerer på norsk side, Togene får altså kjøres mellom Riksgrensen og Narvik, men da bare med togpersonalet ombord. De bor på hotell i Narvik fram til retur neste dag, men må følge norske karantenebestemmelser under døgnoppholdet. 

Trafikkopplegg

I opphandlingen inngår regiontogene 96 (nordg.) og 95 (sydg.) Luleå - Narvik i korrespondanse med nattogtogene 92 respektive 91 i Boden. Nattogene 94 og 93 medfører en togdel med direktevogner Stockholm - Narvik, som mellom Boden og Narvik forsterkes med en egen regional togdel som har Luleå som utgangs- og sluttstasjon. Alle øvrige togstammer i nattogene vendes i Luleå. Fra før kjører Vy Tåg AB (tidligere Tågkompaniet AB) regiontrafikken nord for Sundsvall med forbindelser til Luleå og Kiruna. Denne trafikken kjøres med enhetstog type X62 og X52 på oppdrag av den regionale trafikkhovedmannen Norrtåg AB.

Kommentarer: 0

Publisert 15 Dec 2020


Ditt navn:

Remember me

Din e-postadresse:
(optional)

Kommentar:

Captcha

CAPTCHA, click to refresh

Powered by CuteNews

 

 

Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»