STARTSIDEN / NYHETSARKIV
 

Nyhetsarkiv

Norrbotniabanan og ny omkamp om Nord-Norgebanen

Mens nordnorske grupperinger organiserer seg opp mot den nye utredningen av Nord-Norgebanen og en oppgradering av Nordlandsbanen for realisering av en moderne jernbanekorridor Trondheim – Tromsø, er man i Norra Norrland i Sverige sedan lenge organisert i prosessen for forlengelsen av kystbanen videre nordover fra Umeå til Luleå, den 27 mil lange Norrbotniabanan. Den er prosjektert som en videreføring av den 19 mil lange moderne Botniabanan som stod ferdig fram til Umeå i 2010. Begge inngår i det delvis EU-finansierte totalprosjektet for realiseringen den Botniske korridoren mellom Mälardalen og Haparanda.

Les også om navnunderskrifter...

Kart over Botniske korridoren.

Kommentarer: 0

Publisert 06 Nov 2017


Ditt navn:

Remember me

Din e-postadresse:
(optional)

Kommentar:

Captcha

CAPTCHA, click to refresh

Powered by CuteNews

 

 

Samarbeidspartnere:

 

For Jernbane er en frittstående landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større andel av transportarbeidet i Norge og mellom Norge, Norden og Europa.

Vi legger vekt på jernbanen som ryggraden i et miljøvennlig, sikkert, raskt og kapasitetssterkt transportsystem. Vi er også opptatt av gode overgangsløsninger for både personreiser og godstransporter. 

 

 

For Jernbane
Postboks 3455 Bjølsen
0406 OSLO
Bankkonto: 1254.20.33523
E-post: leder@jernbane.no

Copyright 2008 - 2020 © For Jernbane. All Rights Reserved.
Her kan du laste ned vår logo i ulike format-»